Projektbelysning

Lysdesigner Birgit Østergaard har specialiseret sig i at skabe specialdesignede belysningsløsninger til virksomheder og private hjem. De nordisk inspirerede skulpturelle pendler, væglamper og gulvlamper virker som organiske skulpturer og er populære design objekter, der føjer nye dimensioner til den moderne, minimalistiske indretning. Lys påvirker følelserne og en vellykket løsning af belysningsopgaver består således af både teknologi og psykologi. Flad, funktionel belysning har en stressende effekt på mennesker; hvorimod dekorativ belysning skaber stemning, men samtidig forsvinder oplevelsen af ​​tekstur og faste former. Optimalt fungerende projekt belysning består således i en kombination af funktionel – og dekorativ belysning. For at sikre den bedste løsning af belysningsopgaver til hoteller, kontorer og butikker gennemføres udviklingsfasen som oftest i tæt dialog med arkitekter og indretningsarkitekter og succesfulde projektløsninger fungere ofte som et samlet koncept, hvor belysningen er en aktiv del af den kunstneriske udsmykning.

Special designet belysning

Placering af en pendel eller en lysekrone i lokalet er den bedste måde at samle en gruppe omkring et måltid eller et job. Et loft monteret lyskilde har en integrerende funktion og skaber – sammen med indirekte lys fra andre lyskilder – en afslappet og intim atmosfære. Udskiftning af fladt koldt lys med hårde kontraster til lyskilder med en varmere tone kan há betydning for produktivitet og sociale omgangsformer.

Indretning med dagslys

Dagslys er den ældste form for rumbelysning og består hovedsageligt i at designe en bygning til at fange så meget naturligt lys som muligt med et formindsket forbrug af varme og anden energi til følge. Dagslys har også vist sig at have en positiv effekt på hospitals patienter samt en forøgelse af produktivitet og skolepræstationer. Den teknologiske udvikling af elektricitet og en efterfølgende forbedring af glødepærens effekt medførte en forøgelse af døgnets aktive timer og en betydelig økonomisk vækst i hele den vestlige verden. En berømt bygning uden indvendige belysning og vinduer er Pantheon i Rom, og ideen til den arkitektoniske perle stammer fra Genesis. Lyset i hele den store bygningen mentes at komme fra Gud og menigheden havde direkte udsyn til det Himmelske Rum gennem den runde åbning i den enorme kuppel. Denne historiske bygning demonstrerer, hvordan fravalget af indvendig belysning skaber en atmosfære af ro og fordybelse samt en yderst nærværende følelse af dialog med det guddommelige.